top of page

Viktig information om hösten resor till SäffleOperan hösten 2020. 

 

I snart tio månader har jag och många med mig arbetat för att en av teaterns största satsningar någonsin ska bli verklighet i höst. Vi såg tidigt ett stort intresse för föreställningen och redan i februari var över 5200 biljetter sålda eller bokade. Med anledning av detta planerade vi för att lägga in extra föreställningar.

 

Sedan kom COVID-19 och slog till mot Sverige med full kraft. Som ett led att försöka hindra smittspridningen tog regeringen den 27 mars beslut om att begränsa möjligheten att hålla en offentlig tillställning med mer än 50 personer närvarande. Ett beslut som i princip innebar ett näringsförbud för ett teater av SäffleOperans storlek.  

 

Vi har kontinuerligt följt utvecklingen och hoppats på att en ändring kring denna begränsning skulle komma till stånd. Tisdagen den 28 juli höll Folkhälsomyndigheten pressträff och meddelade där att ingen ändring av reglerna är aktuell inom den närmaste framtiden.

 

Det är därför med stor sorg vi måste meddela att teaterexpressen till Billy Elliot 2020 är inställd. Vi har dock de senaste veckorna haft en intensiv kontakt med vårt förlag i London och nyligen fått klartecken på att vi får rättigheterna för Billy Elliot även hösten 2021. Detta möjliggör att flytta föreställningen till hösten 2021. Billy Elliot ska alltså få dansa på SäffleOperans scen även om det blir lite senare än planerat. Vi får se det som en möjlighet till att göra en ännu bättre föreställning! 

  

För de kunder som bokat eller köpt biljetter kommer dessa automatiskt flyttas över till motsvarande tågresa 2021. Vi kommer kontakta dessa kunder i särskild ordning med information. Men grunden är att om du köpt en resa med vårt första tåg från Göteborg 2020, bokas det om till första tåget hösten 2021. Vid frågor är du som kund varmt välkommen att kontakta oss via telefon eller mail. 

 

Detta år har vi fått lära oss att ta en dag i taget, och vi får nu hoppas på en höst där vi genom detta beslut kan bidra till att hålla ner smittspridningen och där samhället och kultursektorn gradvis kan återgå till det normala. Vår målbild ska i alla fall vara klar för alla: Billy Elliot ska bli av och det ska bli en föreställning väl värd att vänta på! 

bottom of page