top of page
123203055_10214719909669813_3898957170009927714_n.jpg

Höstens resor

Höstens resor avgår till SäffleOperans och den hyllade musikalen SÅ SOM I HIMMELEN!  

Din upplevelse börjar redan när tåget lämnar din start station. Ombord finns både serveringspersonal och underhållare som ser till att din resa blir både underhållande och behaglig. Det bjuds på alkoholfria drycker och lättare tilltugg. 

När vi anländer Säffle väntar en kortare promenad (ca 500 m) till Teatern. Väl där möts vi av välkomstdrink och dukade bord att slå oss ner vid. Därefter avnjuter vi en middag innan orkestern spelar upp till dans. 

Föreställningen börjar kl 18:00 och i pausen serveras kaffe & kaka som väntar vid ert förbeställda bord. 

Efter föreställningen väntar vårt chartrade tåg på stationen och på hemresan serveras vikning i form av alkoholfria drycker och smörgås.  

Så som i Himmelen

Musikalen Så som i himmelen är baserad på Kay Pollaks älskade och prisbelönta film med samma namn, som blivit något av en svensk klassiker. Det är en berörande berättelse om att hitta hem och att hitta den sanna kärleken. Den handlar också om hur musik kan föra människor samman och kraften i den gemensamma körsången. SäffleOperan blir det första semiprofessionella hus i Världen som fått äran att ge detta verk med premiär 1 oktober 2022. 

KÄNSLOSAMT OCH UNDERHÅLLANDE

Så som i himmelen är en föreställning som bjuder på både skratt och gråt, storartad underhållning och tankar om utanförskap och gemenskap. I centrum står den för svenskarna så viktiga körsången, som kan få de mest skilda typer av människor att komma samman och sjunga av hjärtats lust. Vi kan även stolt presentera att vi i den kvinnliga huvudrollen ”LENA” ser musikalartisten Klara Nilsson återvända till teatern. Klara gjorde för 10 år sedan succé i SäffleOperans uppsättning  "ANNIE GET YOUR GUN" sedan dess har hon setts på flera stora scener runt om i Norden.

 

HITMAKAREN FREDRIK KEMPE

Dunderhiten Gabriellas sång (av Stefan Nilsson och Py Bäckman) har fått följa med från filmen till musikalen, och här finns också en rad medryckande nummer och vackra ballader signerade hitmakaren Fredrik Kempe.

Kempe är känd för sin förmåga att skriva segerlåtar åt artister i Melodifestivalen, att göra poplåtar med operainslag och som jurymedlem i tv-programmet Idol. Men han har också en bakgrund som musikalartist. Som kompositör har han skrivit musik till två musikaler; Jonas Gardells "Livet är en schlager" och senast "Så som i himmelen".

HANDLING

Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.

 

Han bestämmer sig då för återvända till den by där han föddes för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda kyrkokören. Han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.

Aktuella avgångar hösten 2022

Göteborg

Lördagen 15 Okt

Lördagen 12 Nov

Lördagen 19 Nov

Karlstad

Lördagen 22 okt

bottom of page