Höstens resor

Höstens resor avgår till SäffleOperans och den hyllade musikalen BILLY ELLIOT!  

Din upplevelse börjar redan när tåget lämnar din start station. Ombord finns både serveringspersonal och underhållare som ser till att din resa blir både underhållande och behaglig. Det bjuds på alkoholfria drycker och lättare tilltugg. 

När vi anländer Säffle väntar en kortare promenad (ca 500 m) till Teatern. Väl där möts vi av välkomstdrink och dukade bord att slå oss ner vid. Därefter avnjuter vi en middag innan orkestern spelar upp till dans. 

Föreställningen börjar kl 18:00 och i pausen serveras kaffe & kaka som väntar vid ert förbeställda bord. 

Efter föreställningen väntar vårt chartrade tåg på stationen och på hemresan serveras vikning i form av alkoholfria drycker och smörgås.  

BILLY ELLIOT

Som första semiprofessionella hus i Sverige har SäffleOperan, fått den stora äran att framföra musikalen BILLY ELLIOT! Musikalen Billy Elliot är, liksom filmen, en hyllning till konsten som kraft och inspiration att förvandla livet bortom ens vildaste drömmar. En livsbejakande musikal med musik av ingen mindre än Elton John!

Billy är en 12 årig pojke som växer upp i en gruvstad i 1980-talet´s England. Staden befinner sig i  förfall, och  familjen har det svårt. Mamman är död sedan ett år och mitt i sorgen tvingas pappan och storebrodern kämpa för brödfödan medan en omfattande gruvstrejk präglar hela deras tillvaro. Som pojke förväntas Billy syssla med boxning eller något annat ”manligt”. Men när han på en boxningslektion råkar se flickorna träna balett i lokalen bredvid –så tänder det en låga inom honom! Men balett? Han kunde inte valt en omöjligare dröm. 

Musikalen Billy Elliot bygger på filmen med samma namn och har blivit en lika stor succé. Den har spelats på Londons West End och på Broadway i New York och prisats med bland annat fyra Laurence Olivier Awards, tio Tony Awards och tio Drama Desk Awards.

Musiken är komponerad av Elton John. Han hade inga problem att se parallellerna till sitt eget liv som talangfull arbetargrabb med konstnärliga ambitioner, när han skrev musiken till denna härligt livsbejakande dansmusikal.

Aktuella avgångar hösten 2021

Göteborg

Lördagen 16 Okt

Lördagen 13 Nov

Lördagen 20 Nov

Karlstad

Lördagen 23 okt